Rykkerbrevet

Først har du fået et brev fra kreditor, hvor der oftest er pålagt et rykkergebyr. Der skal du som minimum have ti dage til at betale, og du skal have oplysning om, at der ved manglende betaling vil blive pålagt yderligere omkostninger/sagen overgives til inkasso. 

Gebyret er på kr. 100, og der kan maksimum pålægges 3 x 100 på i gebyr. For erhvervsdrivende kan der pålægges yderligere kr. 310 i kompensationskrav.

Vi anbefaler naturligvis, at man betaler inden, at man når at få brev fra os!

Inkassobrevet

Hvis du trods rykkerbrevet fortsat ikke betaler, og du er oplyst om, at sagen vil overgå til inkasso, tager vi på vegne af kreditor sagen til inkasso, og så bliver det meget dyrere. 

Der påløber det, der hedder udenretlige inddrivelsesomkostninger. Omkostningerne varierer alt efter gældens størrelse. Undgå inkasso og spar omkostningerne, og hvis du når at komme til inkasso så få en aftale. 

 

Betalingspåkrav og registrering

Hvis du på trods af rykker, inkassobrev og eventuelt telefonisk opfølgning fortsat ikke har indgået en betalingsaftale, kan sagen blive sendt i retten. Så bliver det endnu dyrere at indfri sin gæld.